Najveći obim izvoza u Sremu ide iz Sremske Mitrovice

Sremska Mitrovica – Privreda Sremskog okruga ostvarila je u 2011. spoljnotrgovinski suficit, pri čemu je ukupna vrednost robne razmene s inostranim partnerima iznosila oko 1,25 milijardi dolara, saopštila je Sremska privredna komora.

Registrovan je izvoz od 661,58 miliona, uvoz od 587,17 miliona dolara i spoljnotrgovinski suficit od 74,4 miliona dolara. Izvoz je u poređenju sa uvozom bio veći za 12,01 odsto, navedeno je u saopštenju.

Najviše se izvozilo u Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Rumuniju, Nemačku, Hrvatsku i Italiju, a uvozilo iz Austrije, Nemačke, Italije, Kine, Hrvatske i Slovenije.

Najveći obim izvoza ostvarila su privredna društva s gradskog područja Sremska Mitrovica, zatim iz šidske, rumske, staropazovačke i inđijske opštine.

Na začelju je iriška opština, čija su privredna društva na inostrano tržište isporučila robu u vrednosti 313.700 dolara, što čini 0,47 odsto ukupnog izvoza Sremskog okruga.

U strukturi izvoza najviše su bili zastupljeni elementi za distribuciju električne energije, proizvodi od uljarica, pneumatske gume i proizvodi od čelika

You May Also Like