Sremska Mitrovica – Učešće na ovogodišnjem, osmom po redu, Dečijem filmskom festivalu “Kids fest” uzelo je četiri odeljenja Osnovne škole “Jovan Popović” iz Sremske Mitrovice.

Od 20. septembra do srede, 10. oktobra trajao je konkurs za učenike i učenice osnovnih škola, pod nazivom “Snimi svoj film – Moje školsko … dvorište, društvo, zaljubljivanje, radovanje…” na koji su osnovci slali kratak film snimljen mobilnim telefonom sa temama iz svakodnevnog života. Cilj ove akcije je da se promoviše odgovorna i kreativna upotreba kamera na mobilnim telefonima.

Učenici V-4 odeljenja Osnovne škole “Jovan Popović” iz Sremske Mitrovice, na konkurs su se prijavili sa filmom “Moja školska simpatija”, dok se odeljenje VI–4 prijavilo sa filmom “Moj školski drug”.

Odeljenje VIII-3, prijavilo se sa čak dva filma, “Moje školsko bežanje sa časa” i “Zubarska ordinacija”, a odeljenje VIII-5 konkurisalo je sa filmom „Fudbal je moj život“.

Filmove naših kreativnih osnovaca možete pogledati na ovoj adresi.

Glasanje za filmove koji će se naći u finalu pred stručnim žirijem počinje u petak, 12. oktobra u 12:00  na Facebook stranici MCF MegaCom Film, i tajaće 24 sata.

Pobednik ovog konkursa osvaja Samsung mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju „Kids festa“, u ponedeljak, 15. oktobra.

 

 

 

 

 

You may also like