Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiumart“  12.decembra u Muzeju Srema organizuje koncert kvarteta „Lost professors“ . Početak koncerta je u 19:00 časova. Ulaz je slobodan.

„LostProfessors“  je osnovan 2010 godine u Sremskoj Mitrovici. U početku bend je delovao kao duo (Đorđe Orlović – Tambura E-prim i Nemanja Velimirović – Gitara).U toj postavi, kombinujući akustične i električne instrumente, snimljeno je nekoliko muzičkih numera, eksperimentalno i u vrlo autentičnom izvođenju popularnih vokalnih pesama, u instrumentalnom maniru. 2011 godine bendu se priključuje bubnjar (Mile Miladinović), a nešto kasnije trio prerasta u kvartet (Miloš Matić – Kontrabas).

Posle zapaženih nastupa u zemlji i inostranstvu, Nemanja i Mile napuštaju bend, a postavi se priključuje Vuk Muškinja – Gitara i  Mensur Ramadani – Kahon. Posle tri meseca uspešne saradnje Mensur napušta bend i „Lost professors“ tada dobija novog  člana Ištvana Čika – Perkusije.

2012. godine bend učestuje na sedmom po redu Jazz & Blues festivalu u Sr. Mitrovici i na Festivalu Uličnih Svirača u Novom Sadu, kao pobednički benda sa raspisanog konkursa ovog prestižnog festivala.

Lost Professors pored javnih nastupa, trenutno radi i na autorskoj muzici.

Lost Professors su:
Đorđe Orlović – Tambura E-prim
Vuk Muškinja – Gitara
Miloš Matić – Kontrabas
Ištvan Čik – Perkusije

You may also like