Sremska Mitrovica – Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2013. godini.

Mogu se prijaviti devojke i mladići koji u 2013. godini navršavaju od 19 do 30 godina života, a koji su državljani Srbije, navodi se u konkursu objavljenom danas na sajtu Ministarstva odbrane.

Od zainteresovanih se traži da se protiv njih ne vodi krivični postupak, odnosno da nije pravnosnažno osuđivan za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Uz zdravstvenu sposobnost za vojnu službu od zainteresovanih se traži i da nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije kandidati podnose centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta.

Kandidat koji ima prebivalište ili boravište u inostranstvu prijavu može podneti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u inostranstvu.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2013. stalno je otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

Vojska Srbije je od 1. januara 2011. godine i zvanično profesionalna, ali je ostavljena mogućnost mladićima i devojkama koji to žele da dobrovoljno služe vojni rok s oružjem.

You may also like