Sremska Mitrovica – Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem više od 430 profesionalnih vojnika – mladića i devojaka u jedinice Vojske Srbije u dvadesetak mesta u Srbiji.

Traže se artiljerci, pešadinci, inžinjerci kao i profesionalni vojnici za tehničku, saobraćajnu i telekomunikacijsku službu, navodi se u konskursu koji je objavljen i na zvaničnoj veb strani Vojske Srbije.

Konkurs je raspisan i za popunu artiljerijsko raketnih jedinica za protivvazduhoploovna dejstva, rečne i oklopne jedinice, intendantsku, sanitetsku i građevinsku službu.

Uz Beograd, profesionalni vojnici za angažovanje na određeno vreme potrebni su i u Bačkoj Topoli, Jakovu, Vranju,Valjevu,Gornjem Milanovcu, Nišu, Kuršumliji, Kragujevcu, Kačarevu, Zaječaru, Novom Pazaru, Novom Sadu, Pančevu, Prokuplju, Šapcu.

Konkurs je otvoren do 31. decembra, a od zainteresovanih se traži da ispunjavaju opšte i posebne uslove među kojima i da nemaju bezbednosnih smetnji za rad u Vojsci Srbije.

Od zainteresovanih se traži i da zadovoljavaju minimalni propisane vrednosti kriterijuma provere fizičkih sposobnosti za prijem u profesionalnu vojnu službu, da imaju određeni nivo obrazovanja i posebna znanja i veštine za rod, odnosno službu za koju konkurišu.

Izabrani kandidati koji su odslužili vojni rok sa oružjem biće primljeni na period od šest meseci uz mogućnost produženja ugovora na tri  godine do navršenih 40 godina života.

You may also like