Sremska Mitrovica – Na inicijativu Ranka Trivunovića, meštanina Mesne zajednice Manđelos i odbornika u Skupštini grada, Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalije“, danas je počela radove na uređenju parka u Manđelosu.

Prema rečima inicijatora ove akcije, Ranka Trifunovića, do podnošenja njegove inicijative park je bio zapušten, zatrpan smećem, zarastao u korov i travu. Inicijativu kaže da je podne jer smatra da seoski park koji se nalazi u samom centru sela, treba da bude ogledalo sela, mesto gde će se meštani odmarati, družiti, a deca imati adekvatan prostor za igru.

Ovu inicijativu podržao je i Grad Sremska Mitrovica, čemu svedoče reči Tomislava Jankovića, zamenika gradonačelnika Grada Sremaka Mitrovica, koji je prilikom obilaska radova na uređenju ovog parka rekao da je lokalna samouprava prepoznala potrebe meštana ove mesne zajednice, a da se značaj ove priče ogleda u tome što lokalna samouprava želi da izjednači položaj seoskih i mesnih zajednica u gradu.

Nakon komunalnog uređenja parka, za koje je zaduženo Javno komunalno preduzeće “Komunalije”, Direkcija za izgradnju grada pristupiće postavljanju mobilijara sa klupama, dečijih elemenata za igru u vidu klackalica, ljuljaški i tobogana, kao i svih neophodnih elemenata kako bi seoski park postao funkcionalno i prijatno mesto za odmor i igru.

Zoran Jovanović, zamenik direktora Direkcije za izgradnju grada, kaže da će ovi radovi vredni oko 700.000 dinara biti gotovi do 28. avgusta, kada se u Manđelosu obeležava seoska slava, Velika Gospojina.

 

Možda Vam se svidi i