Hladno i snežno i u narednih sedam dana

Sremska Mitrovica – Hladno i sneg, tako ukratko glasi prognoza vremena za narednih sedam dana, kaže Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

„Već od nedelje temperature će u celoj Srbiji biti ispod nule. U nedelju će jake snežne padavine popustiti, tako da će sneg tek ponegde slabije provejavati. Takvo vreme trajaće do ponedeljka popodne, kada se ponovo očekuje nešto više snega koji će padati i u utorak, kaže Todorović, i dodaje da će sa novim snežnim padavinama snežni pokrivač rasti, pa će recimo u Beogradu do kraja utorka on porasti na 30 do 40 centimetara.

Od srede nas čeka nekoliko suvih i hladnih dana. Vreme će biti umereno oblačno, ponegde sa kratkim razvedravanjima što će doprineti da noćni i jutranji mraz bude jači.

Od nedelje do srede minimalne temperature u celoj Srbiji kretaće se od minsu 13 do minus sedam, a maksimalne od minus 10 do minus dva.

Od četvrtka do subote sledi hladniji talas kada će se minimalne temperature kretati od minus 25 do minus 10, a maksimalne dnevne od minus 10 do minus sedam stepeni,kaže Todorović.

Todorović dodaje da će hladno vreme u Srbiji potrajati do 15. februara. Od tada pa do 20. februara čeka nas manje hladno vreme, jer će maksimalne temperature prelaziti nulti podeok na Celzijusovoj skali.

You May Also Like