Sremska Mitrovica – Odeljenju ORL,  službi oftalmologije, Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, humanitarni volonteri iz Amerike, bračni par Ana i David Man, svečano su danas uručili donaciju Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana.

Reč je o dva aparata, Kompijuterizovanom vidnom polju, pomoću kog lekari jasno stiču uvid u stanje očnog živca, snimajući vidno polje kod pacijenata sa glaukomom, povišenim očnim pritiskom, i Diodnom laseru, pomoću kog se leče  bolesti krvnih sudova mrežnjače i sprečava dalje napredovanje bolesti i komplikacija izazvanih osnovnim bolestima.

Aparati, čija je vrednost oko 55.000 evra, značajna je donacija našoj ustanovi, jer će doprineti bržem obavljanju neophodnih pregleda oka, što do sada u našoj bolnici nije bilo moguće. Zakazivanjem pregleda u zdravstvenim ustanovama u Beogradu ili Novom Sadu, često se gubi dragoceno vreme, tako da će sada, pomoću ovih aparata, pacijenti sa područja Srema, Mačve i Podrinja, svoj zdravstveni problem,rešiti lakše i brže, kažu u mitrovačkoj bolnici.

 

You may also like