Sremska Mitrovica – I ove godine Fond Atansije Stojković dodelio je stipendije studentima čiji je prosek preko 9,5.

Cilj fonda Atanasije Stojković je da se stipendiranjem najuspešnijih učenika i studenata podstakne sveukupni razvoj obrazovanja ali i da se najbolji učenici i studenti nagrade i motivišu za dalje ostvarivanje vrhunskih rezultata u školovanju.

Prilikom dodela stipendija, gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović je rekao: „Ove godine, kao i prethodnih godina Grad Sremska Mitrovica je obezbedio sredstva za dodelu stipendija najboljim studentima sa teritorije grada. Ovo su najbolji studenti i ono najbolje što ima u Sremskoj Mitrovici i meni je veliko zadovoljstvo što mogu da prisustvujem ovome jer biti sa najboljom decom je velika čast.

Dodeli stipendija je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

„Ovo je već osma godina da lokalna samouprava najboljoj deci, odnosno stipendistima dodeljuje određena novčana sredstva. Drago mi je da je lokalna samouprava i ove godine kada je došlo do rebalansa budžeta i smanjivanja priliva buđeta, pronašla sredstva i mogućnosti da svima onima koji su postigli prosek preko 9,50 omogući, olakša i pomogne u postizanju što boljih rezultata“, rekao je Kovačević.

 

 

You may also like