Demokratska stranka odnela pobedu u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Gradski odbor Demokratske stranke Sremska Mitrovica, danas je održao konferenciju za štampu povodom ostvarenih rezultata na juče održanim izborima.

Tim povodom, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Sremska Mitrovica, Aleksandar Prodanović, rekao je: „Veliko mi je zadovoljstvo da kao predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Sremskoj Mitrovici nakon prebrojanih glasova proglasim pobedu u Sremskoj Mitrovici. Naš kandidat za predsednika Republike Srbije, Boris Tadić osvojio je 28,81 odsto glasova, a kandidat Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić 23,70 odsto glasova. Vidi se da je prednost Borisa Tadića preko 5 odsto, i to je daleko više od republičkog proseka. Takođe kada je u pitanju lista „Izbor za bolji život – Boris Tadić“, ona je u Sremskoj Mitrovici osvojila 28, 07 odsto glasova, a lista Srpske napredne stranke 22, 80 odsto glasova, i tu je razlika preko 5 odsto u našu korist. Mi u Sremskoj Mitrovici poboljšavamo republički prosek i postižemo bolje rezultate nego što je to prosek na nivou Srbije. Kada je u pitanju lokalni pralament, naša lista je takođe pobedila i osvojila najveći broj mandata, imamo takođe razliku od nekih 5 odsto u odnosu na prvu sledeću listu, Listu Grupe građana – Branislav Nedimović, a u odnosu na Srpsku naprednu stranku, imamo 8 odsto razlike. U Skupštini grada imaćemo najmanje 18 odbornika“.

„U ovom trenutku je najbitnije da ove dobre rezultate u prvom krugu izbora za predsednika kapitalizujemo 20. maja i da Boris Tadić ponovi ovaj rezultat i pobedi ponovo u Sremskoj Mitrovici, zato pozivam sve građane da ponovo izađu na izbore 20.maja“, dodao je Aleksandar Prodanović.

Pored toga što je odnela najviše glasova na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, Demokratska stranka Sremska Mitrovica, odnela je pobedu i u Mesnoj zajednici Veliki Radinci, Divoš, Zasavica 1 i 2,  Jarak, Kuzmin, Laćarak, Ležimir, Manđelos, Martinci, Noćaj, Stara Bingula i Šašinci.

 

 

You May Also Like