Sremska Mitrovica – U kasarni “Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici održana je svečanost povodom obeležavanja 31. oktobra, Dana roda Oklopnih jedinica.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Prve brigade kopnene vojske iz Novog Sada, sremskih lokalnih samouprava, Srpske pravoslavne crkve i drugih ustanova.

Dočekom zastave i intoniranjem himne, u sremskomitrovačkoj kasarni tradicionalno je obeležen Dan roda oklopnih jedinica.

Potpukovnik Ivan Dadić, govoreći o dosadašnjim rezultatima rada 15. tenkovskog bataljona u Sremskoj Mitrovici, istakao je da su visok moral i odgovornost u radu potvrda odlučnosti svih pripadnika.

Potpukovnik Dadić je dodao da će bataljon i ubuduće sa uspehom izvršavati sve postavljene zadatke i dostojno reprezentovati tradiciju jedinice, kao i pripadnost rodu Oklopnih jedinica.

Gosti koji su prisustvovali tradicionalnoj svečanosti istakli su da imaju dobru saradnju sa Vojskom, koja će se nastaviti i u narednom periodu.

Podsecamo, ovaj praznik se obeležava u znak sećanja na datum formiranja oklopnih jedinica 31. oktobra 1941. godine, kada je ustanički vod sastavljen od samo dva tenka prvi put učestvovao u borbi za oslobođenje Kraljeva od fašista.

Na svečanosti je istaknuto da su oklopne jedinice opremljene savremenim borbenim sredstvima, velike vrednosti, vatrene moći i manevarske sposobnosti koja mogu da odgovore svim zadacima koji se pred njih postavljaju.

 

You may also like