Sremska Mitrovica – Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Branko Radujko, kako prenose agencije, najavio je danas da će 4.800.000 građana dobiti akcije te kompanije tokom narednih mesec dana, ne navodeći kolika će biti vrednost tih deonica.

Sve u vezi procesa podele akcija Telekoma biće završeno u naredne dve do četiri nedelje, rekao je Radujko, napominjući da te akcije očekuje 4.800.000 građana, kao i zaposleni i bivši zaposleni u Telekomu.

„Ne znam koja je početna cena akcija“, rekao je Radujko .

On je objasnio da će akcije vredeti onoliko koliko je neko na berzi spreman da plati za njih.

Direktor Telekoma siguran je da će akcije te kompanije vremenom rasti, jer na to ukazuje petogodišnji biznis plan, i posavetovao je građane da, ukoliko im novac nije preko potreban, sačekaju sa njihovom prodajom.

Radujko je, govoreći o poslovanju kompanije, istakao da su joj velike štete u poslednje vreme nanete učestalim krađama bakarnih kablova.

„Problem je što kad neko iseče tri metra kabla, on nije ukrao tri metra kabla koji vredi nekoliko hiljada dinara, već je time oštetio mrežu koja vredi milijardu ili dve“, rekao je on.

Sankcije koje kradljivci kablova dobijaju su nedovoljne da ih spreče da ponovo kradu, smatra Radujko i ističe da je neophodno poštriti kazne za takvu vrstu krađe.

Možda Vam se svidi i