50 godina postojanja i rada

Sremska Mitrovica – Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača proslavila je 50 godina postojanja i rada svečanom akademijom koja je juče održana u svečanoj sali ove obrazovne ustanove.

Prof. dr Slađana Milenković direktorica Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača čestitala je jubilej svim sadašnjim i bivšim studentima, zaposlenima i svim saradnicima.

„Mi kao kolektiv i dalje ćemo nastojati da studentima obezbedimo znanje i uslove školovanja dostojne savremenog društva“, rekla je Milenkovićeva.

U svečanom programu učestvovali su studenti, izvodeći recitale, etno i rok pesme, a prikazan je i film o istorijatu Visoke škole. Najboljim studentima osnovnih i specijalističkih studija svečano su uručene diplome. Kao gosti su nastupili Hor Muzičkog zabavišta „Vivak“ pri Muzičkoj školi „Petar Krančević“ pod rukovodstvom nekadašnjih studenata i Folklorni ansambl „Branko Radičević“.

Od osnivanja Učiteljske škole 1962. godine, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača prerasla je u Pedagošku akademiju i tako ušla u sferu visokog obrazovanja. Daljim reformama prerasla je u višu i odnedavno u visoku školu strukovnih studija.

You May Also Like