Gradski zvaničnici obišli radove na pešačkom mostu

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnika Grada Sremska Mitrovica, Srđan Kozlina i direktor Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica, Bojan Gavrić obišli su danas radove na rekonstrukciji pešačkog mosta u Sremskoj Mitrovici.

Prilikom obilaska radova, zamenik gradonačelnika, Srđan Kozlina je rekao da je rekontrukcija mosta, kao i sam most vrlo bitan za obe strane, jer svakodnevno omogućava nesmetanu komunikaciju sremske i mačvanske strane.

„Osim što brine o komunalnoj infrastrukturi u vidu izgradnje, Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica brine i o postojećoj komunalnoj infrastrukturi, održavanju postojećih objekata. Jedan od najvažnijih objekata, koji spaja mačvansku i sremsku stranu, pešački most, dugi niz godina vapi za održavanjem.

Najznačajnije stvari vezane za održavanje, u ovom momentu su vezane za stvari koje građani neće videti, a to je zamena spojeva na vitalnim delovima mosta.

Za radove na popravkama i proveri stanja pešačkog mosta preko Save koji je ukupnom dužinom od 262,5 metara, biće izdvojeno 8,4 miliona dinara. Najveći deo novčanih sredtava je izdvojen za mehaničke radove na mostu dok će jedan manji deo novca biti uloženo u ulepšavanje mosta, rasvetu i farbanje zaštitne ograde“ , rekao je Bojan Gavrić, direktor Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica

You May Also Like