Sremska Mitrovica – Iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljena je emisija koju će emitovati – Radio Beograd (prvi program), 6.februara, sa početkom u 11,00 sati, emisija „Sedmica“, u kojoj su gosti gospođa Desanka Radunović, predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta, Dragan Matijević, vođa tima USPRS za reformu obrazovnog sistema i Leonardo Erdelji, predsednik USPRS, a još nije stigla potvrda ko će iz Ministarstva prosvete biti gost emisije.
Danas je većina medija u Srbiji objavila vest da su Vlada i deo sindikata prosvete postigli sporazum o prekidu štrajka, po kojem u ponedjeljak počinje redovna nastava u školama.
Unija sindikata prosvetnih radnika, međutim, demantuje da nastava počinje u ponedjeljak. Uprkos objavi da je Vlada sa sindikatima prosvetnih radnika postigla dogovor o prekidu štrajka, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je da će škole članice te Unije nastaviti štrajk u ponedjeljak i da je pokrenuta inicijativa za smjenjivanje ministra prosvjete Žarka Obradovića – prenose e – novine pisanu izjavu Erdeljija dostavljenoj agenciji Beta.
„Unija sindikata prosvetnih radnika nije potpisala nikakav protokol o prekidu štrajka.Ministar prosvete i njegovi pomoćnici, ma koliko to mediji pokušavali da prećute, suočiće se sa činjenicom da će u ponedjeljak škole članice Unije i dalje biti u potpunoj obustavi rada u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima „, kaže se u pisanoj izjavi Erdeljija dostavljenoj agenciji Beta, prenose e – novine.
Danas je najavljena sednica Glavnog odbora USPRS koja ce se odrzati u nedelju u 12,00 sati sa samo jednom tečkom dnevnog reda-Štrajk.U 15,00 sati je zakazana konferencija za medije.

You may also like