Stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Tri izbegličke porodice dobile su montažne kuće, a njih 43 građevinski materijal za stambeno zbrinjavanje u Sremskoj Mitrovici, u okviru projekta nemačke nevladine organizacija HELP, lokalnih vlasti i Komesarijata za izbeglice, koji je finansirala Evropska unija.

Tri porodice su dobile montažne kuće i to u Laćarku, gradskom naselju „Mala Slavonija“ i u Mačvanskoj Mitrovici. Vrednost projekta je više od 200.000 evra, pri čemu je Grad Sremska Mitrovica učestvovao sa 236.000 evra.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, regionalni predstavnik organizacije HELP Timo Stegelman i šef Odseka za opšta i kadrovska pitanja Komesarijata za izbeglice Vladan Hadžić u Lačarku juče su posetili porodicu Dragana Bojića, koja je dobila montažnu kuću, kao i porodice Ljubiše Pavlović i Slavka Konstatinovića, kojima je pružena pomoć u građevinskom materijalu.

Veoma smo zadovoljni saradnjom s Komesarijatom i lokalnom samoupravom prilikom realizacije ovih projekata. Nastavićemo u Srbiji sa realizacijom razvojnih projekata i pružanjem pomoći izbeglim i interno raseljenim porodicama, izjavio je Stegelman.

Na gradskom području Sremska Mitrovica 1996. godine bilo je gotovo 19.000 izbeglih lica, dok danas ima registrovanih 1.855 izbeglih i 311 interno raseljenih osoba.

You May Also Like