Sremska Mitrovica – U toku novembra 2010. godine, počela je saradnja, partnerski i prijateljski odnos između Škole za oštećene sluhom ’’Stefan Dečanski’’ iz Beograda i komapnije Mitsides Point iz Sremske Mitrovice.
16. novembra održana je neobična, kreativna likovna radionica u kojoj su učestvovali svi učenici ove škole, predškolci, kao i učenici osnovne i srednje škole.U vannastavnoj likovnoj aktivnosti obrađene su raznovrsne teme u stilu mozaika-kolaža sa različitim vrstama testenine: slobodne teme, novogodišnje jelke, vetrenjače, mlinovi i slično.
Ovi interesantni radovi, mala umetnička dela, poslužili su za izradu novogodišnje čestitke, agende i kalendara za 2011. godinu kompaniji Mitsides Point, koja je ovim poklonima obradovala i svoje zaposlene, ali i poslovne partnere i prijatelje, šireći tako ideju spoja dobročinstva i kreativnosti.
Deci škole ’’Stefan Dečanski’’ obezbeđeni su novogodišnji paketići od strane kompanije Mitsides Point, koji su uručeni uz maštovit novogodišnji program, koji su deca spremila za tu priliku.
Prisna saradnja i prijateljstvo sa ovom školom nastavljeno je i u ovoj godini.
Predstavnici kompanije Mitsides Point a.d. bili su domaćini školske slave Svetog Save, u školi a deca su i ovom prilikom priredila školsku priredbu koju su ispratili brojni roditelji i gosti slave.
Dogovorena je i poseta fabrici, koja je realizovana danas, 12. maja u okviru ekskurzije za sve uzaste dece iz škole Stefan Dečanski.
Učenici su posetili mlin, fabriku testenine, pekaru u okviru kompanije Mitsides Point kao edukativni deo ekskurzije, a organizovana je i poseta znamenitostima Sremske Mitrovice, muzejima Srema, Carskoj palati kao i neizbežna poseta prirodnom rezervatu bari Zasavici.
Kompanija Mitsides Point je društveno odgovorna kompanija koja pored svoje osnovne delatnosti mlinsko-pekarsko – testeničarske, prepoznaje značaj doprinosa široj društvenoj zajednici, kao i segmentima društva kojima je pomoć najpotrebnija.

Jelena Jović

You may also like