Probni test završnog ispita u mitrovačkim školama „na blic“

Sremska Mitrovica – Iako datum za polaganje završnih ispita za osmake još uvek nije određen, učenici se, zajedno sa svojim nastavnicima, pripremaju za polaganje istih.

Uz sugerisanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitavanja i Ministarstva prosvete, učenici osmih razreda svih osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici, su 19. i 20. oktobra, polagali probni- inicijalni test završnog ispita. Bez prethodnih priprema, osmaci su u toku prva dva časa redovne nastave rešavali zadatke iz matematike i srpskog jezika, i kako smo saznali, zadaci uopšte nisu bili laki. „Bilo je zadataka koje sam znala da rešim brzo, a bilo je i nekih zadataka iz oblasti koju još nismo obrađivali“ , rekla nam je jedna od učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“.

Polaganje je trajalo 90 minuta, umesto 120, ali je i broj zadataka koje je trebalo rešiti bio manji.

Još jedno probno – inicijalno polaganje završnog ispita osmake čeka najverovatnije u maju mesecu, do kada će biti utvrđen i tačan datum zvaničnog polaganja završnih ispita.

Da podsetimo, učenici osmih razreda prvi put su polagali završni ispit 23. i 24. juna ove godine. Završni ispit se sastoji od dva predmeta: srpskog odnosno maternjeg jezika i matematike i polaganje traje 120 minuta.

You May Also Like