Sremska Mitrovica – Policijska uprava Sremska Mitrovica danas je održala konferenciju za štampu na temu „Problematika graničnog područja“.
U Policijskoj upravi navode da od početka godine je povećan broj imigranata.

Organizovanih prelazaka nema , već su samoinicijativni, uglavnom su to porodice koje su iz Avganistana, Libije, Irana, Sudana. Reč je o porodicama koje žele da se spoje sa članovima familije u Evropi i koji ne apliciraju za naša dokumenta, već žele da ilegalno idu ka EU i traže azil.
Od početka godine Pogranična policija Policijske uprave Sremska Mitrovica sprovela je 1182 mere prema stranim državljanima, a od toga sprečeno je 486 ilegalnih prelaza preko granice.
Ilegalni imigranti u našu zemlju ulaze preko Makedonije, Kosova, Bugarske, Rumunije a izlaze preko Sremske Mitrovice I Subotice, najčešća sredstva transporta su javni prevoz, putnička i taksi vozil.

Zbog povećanog broja imigranata na graničnom prelazu Batrovci pojačana je kontrola dokimenata i putnih isprava sa ciljem da se spreči odlazak imigranata u zemlje Evropske unije.

Kako je na današnjoj konferenciji najavljeno, povodom problematike graničnog područja u ponedeljak 30.maja u 18 časova u pozorištu Dobrica Milutinović premijerno će biti prikazan i film „Sestre“ koji je snimljen pod pokroviteljstvom Vlade i MUP-a Srbije, a koji govori o trgovini ljudima. Ulaz na projekciju ovog filma je besplatan.

Svetlana Stojšić

You may also like