Sremska Mitrovica – I ove godine nedelja prevencije raka grlića materice pod sloganom „Budi brža“, aktivno se obeležava u našem Gradu. Dom zdravlja Sremska Mitrovica u okviru nedelje prevencije organizuje niz aktivnosti koje imaju za cilj da promovišu važnost prevencije raka grlića materice.
Rak grlića materice je jedan od najčešćih malignih tumora u Srbiji. Po učestalosti u obolevanju rak grlica materice nalazi se na trećem mestu, iza karcinoma dojke i malignih tumora debelog creva i rektuma.
Podizanje svesti žena o značaju prevencije raka grlića materice vepma jevažan zadatak , kako bi one stekle znanje o načinu sprečavanja ove bolesti i kako bi se podstakle da koriste preventivne usluge koje su im dostupne u njihovim sredinama. Vesna Žambok glavna sestra Doma zdravlja uputila je apel svim ženama na teritoriji Grada da se jave u dispanzer za žene radi prevencije.

U toku nedelje prevencije raka grlića materice organizovana su predavanja, koja su održana u Kuzminu i Martincima, a do kraja nedelje održaće se predavanje u Laćarku.

You may also like