Sremska Mitrovica – Zaposleni u Nacionalnom parku Fruška gora očekuju da će tokom prvomajskih praznika planinu posetiti do 300.000 posetilaca, medju kojima će biti i veliki broj izletnika koji na ovu planinu dolaze već tradicionalno za 1.maj.
Svi izletista na planini će, prema rečima direktora Dobrivoja Antonića, biti u funkciji tokom prvomajskih praznika, a radnici počinju već sutra sa akcijom čišćenja i generalnog spremanja.

Antonić kaže da je za prolećne praznike obezbeđeno 20.000 razgradivih vreća za prikupljanje smeća za sve posetioce, kao i 50 kontejnera za njihovo odlaganje.Osnovni cilj akcije je da se ukloni što više postojećeg otpada i da se doprinese na značaju očuvanja prirodne sredine.
Dodao je da će radnici parka, počev od prvomajskih praznika, naplaćivati objedinjenu naknadu za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu.
Zelenilo je saopštilo da će za prvomajski uranak u Kameničkom parku loženje vatre biti dozvoljeno samo na obeleženim mestima uz naknadu od 400 dinara, dok će se parking naplaćivati 200 dinara po danu.

You may also like