Pomoć izbeglim i interno raseljenim licima

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, potpisan ugovora između grada i korisnika pomoći u Projektu za ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje porodica izbeglih i interno raseljenih lica sa područja grada Sremska Mitrovica.

Nosilac Projekta pomoći za ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje porodica izbeglih i interno raseljenih lica je grad Sremska Mitrovica, a kroz program podrške Lokalnim akcionim planovima, sredstva je obezbedio Komesarijat za izbeglice Republike Srbije, uz učešće grada u iznosu od 10 %.

Ukupna vrednost ovog projekta je 2.310.000,00 dinara.

Zamenik gradonačelnika Grada Sremska Mitrovica, Srđan Kožlina, povodom potpisivanja ovog ugovora, rekao je:

„Odlukom Skupštine grada Sremska Mitrovica donet je akcioni plan za rešavanje pitanja izbeglih i interno raseljenih lica.

Današnjim rešenjima omogućeno je našim sugrađanima da kupe stoku, plastenike kao i mašine koje će im omogućiti da u svojim domovima ostvare određeni prihod.

Na ovaj način Grad Sremska Mitrovica pomaže izbeglim i interno raseljenim licima, da svoj svakodnevni život učine lagodnijim i da omoguće prihode koji će obezbediti egzistenciju njihovim porodicama“.

You May Also Like