OZNAKE „P“ STIŽU IZA PRAZNIKA

Sremska Mitrovica – Oznake za vozila kojima upravljaju lica sa probnom vozačkom dozvolom stižu u auto škole iza praznika. Zajednica auto škola Srbije je odšatampala oznake „P“ i biće distribuirane po auto školama na teritoriji cele Republike Srbije na teret svake auto škole.
Svaka auto škola će nabaviti određen broj pari oznaka i deliti svojim kandidtaima za vozače koji polože vozački ispit i steknu pravo na probnu vozačku dozolu „V“ kategorije.
Kandidti za vozače koji su dobili probnu vozačku dozvolu pre praznika će dobiti oznake „P“ za svoja vozila u auto školi u kojoj su se obučavali odnosno položili vozački ispit. Nakon kratkog perioda po prispeću oznaka „P“ u auto škole, saobraćajna policija će kontrolisati vozače sa probnom vozačkom dozvolom i slede sankcije za one koji nemaju oznaku na svom vozilu. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,oo dinara (čl.334 st.1. Tačka 44.)
Auto škola „AUTOAS“ će poklanjati ove oznake svojim kandidtaima, vozačima sa probnom vozačkom dozvolom koji su ispit polagali u drugim mesetima, van Sremske Mitrovice, kao i vozačima drugih auto škola koje nisu pribavile ove oznake.

Novi pravilnici o obuci kandidata za vozače svih kategorija se očekuju polovinom maja meseca. Rok početka primene novih propisa za obuku kandidata za vozače u auto školama se odlaže za 5 meseci.

Piše: Ljubomir Stefanović,inž.
Vlasnik auto-škole „AUTOAS“, Sr.Mitrovica

You May Also Like