Sremska Mitrovica – Produktna berza u Novom Sadu nastavlja otkup pšenice za potrebe robnih rezervi, a do danas je evidentirano oko 104.000 tona pšenice za te namene.

Država je prošlog meseca objavila da kupuje 100.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda i sačinila raspored po okruzima ali taj plan nije realizovan, pa su za okruge povećane kvote koje se uglavnom odnose na Vojvodinu, preneo je „Agroservis“.

Iz Direkcije za robne rezerve su poručili da se ratari i dalje mogu prijavljivati Produktnoj berzi, jer do sada prijavljeni pojedinci nisu uspeli da obave administrativni deo posla sa ovlašćenim skladištarima i praktično svoje mesto za prodaju ustupaju drugima, objavio je „Agroservis“.

Direktor Produktne berze u Novom Sadu Žarko Galetin izjavio je da je sasvim izvesno da će oglas za kupovinu pšenice za potrebe Robnih rezervi, bez razlike na premašenu evidenciju, važiti tokom ove nedelje ili do zaključenih ugovora za kupovinu 100.000 tona zrna.

Pšenica se preko Produktne berze u Novom Sadu prodaje po 17,50 dinara po kilogramu bez poreza na dodatu vrednost.

Vlada Srbije donela je 7. jula odluku da za potrebe Robnih rezervi otkupi 100.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram.

You may also like