Mali broj mitrovčana se juče testirao

Sremska Mitrovica – U Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, juče je zabeležen slab odziv građana koji su se testirali na HIV.

Kako je rečeno u mitrovačkom Zavodu za javno zdravlje, 1. decembra kada se obeležava Svetski dan borbe protiv side, odziv građana na testiranje je uvek znatno manji nego što je to uobičajeno, a ove godine taj broj je jednocifren.

Dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje, radi se svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova u Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Aktivisti Kancelarije za mlade,Omladinskog i Ekološkog kluba Sremska Mitrovica,Demokratske omladine i đačkih parlamenata srednjih škola nizom aktivnosti obeležili su svetski dan borbe protiv AIDS-a u Sremskoj Mitrovici.

Na tribini koja je juče održana u muzeju Srema bilo je prisutno preko 60 mladih koji su imali priliku da pogledaju film „Dečko koga je bilo sramota da kupi kondom“ i saslušaju predavanje Zavoda za javno zdravlje.

Nakon toga jedan broj mladih izašao je na centralni gradski trg i delio kondome i brošure o AIDS-u i drugim polno prenosivim bolestima.

U isto vreme volonteri Crvenog krsta i radnici Doma Zdravlja imali su štandove u srednjim školama gde su takođe delili propagandni materijal.

You May Also Like