„Lames“ preuzeo lokaciju u Radnoj zoni „Sever 2“

Sremska Mitrovica – Italijanska kompanija „Lames“ posle potpisivanja ugovara sa predstavnici lokalne vlasti u Sremskoj Mitrovici o otuđenju zemljišta površine 5,2 hektara u javnoj svojini u Radnoj zoni „Sever 2″, danas je zvanično i ušla na taj posed.

„Posle potpisanog ugovora vezanog za otuđenje zemljišta sa gradskim zvaničnicima, kao i preuzimanju lokacije, sledi uknjiženje zemljišta, zvaničan prenos u vlasništvo „Lames-a“ , kao i početak izgradnje proizvodnog pogona“, rekao je Goran Popović direktor „Lames-a“ u Sremskoj Mitrovici.

Proizvodni pogon zauzimaće površinu od sedam hiljada kvadratnih metara, a „Lames“ će zaposliti 250 radnika. Planirana vrednost investicije je osam miliona evra, a očekuje se da fabrika godišnje ostvaruje prihod od 40 miliona evra, od kojih će 80 odsto sredstava činiti novac dobijen od izvoza.

Bojan Gavrić, direktor Direkcije za igradnju grada Sremska Mitrovica, rekao je da se nada da ovo nije zadnja investicija u Radnoj zoni „Sever“, koja se prostire na preko 10 hektara, dok je „Lames-u“ dato na korišćenje u trajno vlasnistvo 5,2 hektara.

You May Also Like