Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i Nezavisno društvo novinara Vojvodine počelo je da sprovodi akciju izbora najboljeg gradonačelnika Vojvodine.

Akcija „Izbor najgradonačelnika Vojvodine” ima za cilj da promoviše lokalne lidere koji su ostvarili najbolje rezultate i pokazali da imaju viziju i veštinu za razvoj lokalne samouprave.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je u saradnji sa predstavnicima organizacija civilnog društva, državnih agencije i novinara izradio akcioni plan za dodelu ove nagrade, koji definiše merljive i proverljive kriterijume za izbor najboljeg gradonačelnika Vojvodine. Upitnik, na koji će predsednici opština i gradova odgovarati do 30. septembra, sadrži 57 pitanja iz 10 oblasti, kao što su pitanja vezana za lokalni budžet, za infrastrukturu, sprovođenje javnih nabavki, investicije, zaštitu životne sredine i druge oblasti – saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Komisija sastavljena od predstavnika organizacija civilnog društva i javnih ličnosti analiziraće odgovore koji budu pristigli i, kroz transparentan proces, odabrati pet kandidata za uži izbor, a potom i najgradonačelnika Vojvodine, kojem će nagrada biti svečano dodeljena do kraja godine.

Podaci koji budu prikupljheni upitnikom posle 30. septembra biće dostupni na veb sajtu Sekretarijata za međuregionalnu saradnju AP Vojvodine.

You may also like