Ištvan Pastor posetio Šašince

Sremska Mitrovica – U sremskom selu Šatrinci danas je počela 7. Guščijada, turistička i zabavna manifestacija posvećena ovdašnjoj tradiciji gajenja gusaka i spremanju guščijih specijaliteta. Ovogodišnje otvaranje priredbe je održano u novoizgrađenom Turističkom centru, koji kada bude u potpunosti završen, treba da postane temelj za uspešan razvoj turističkih usluga i stalne ponude zabavnih i sadržaja iz kulture. Etno-kuću i kompleks pratećih objekata – scenu na otvorenom, veštačko jezerce i druge sadržaje, namenjene razvoju turizma i privlačenju gostiju u ovo malo mesto u Sremu otvorio je potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor. Svečanom otvaranju prisustvovali su i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, gradonačelnik opštine Irig Vladimir Petrović,
predstavnici ambasada Republike Mađarske i Republike Hrvatske, pokrajinskog Turističkog saveza, Nacionalnog parka Fruška gora, i drugih javnih preduzeća koja su pomogla izgradnju Turističkog centra, kao i brojni posetioci ovogodišnje Guščijade i takmičenja u spremanju guščijeg paprikaša.

„Ideju podizanja Turističkog centra doživljavam kao deo našeneprestane borbe za ostvarivanjem boljeg života i stalnih težnji za prevladavanjem teškoća koje nas nažalost stalno prate. Ali istovremeno treba napomenuti da nas takođe ne napušta ni naša sposobnost da pronađemo izlaz iz svake situacije, ma kako teška ona bila. Zato pozdravljam otvaranje centra, jednu od stvari sa značajnim potencijalom, koja je rezultat nastojanja da ovdašnji ljuda unaprede svoje poslove i sopstveni život vode na mnogo bolji i uspešniji način.
Želim da ovo mesto bude dostojno kvaliteta života na početku XXI veka, da oživi ovu sredinu i da omogući ljudima da što pre vide rezultate svoga rada. Znam da to isto misle svi oni koji su ovde od lokalnih
vlasti do predsednika opštine i pokrajinskih sekretara, i koji žele da se pokrenemo i da ovde i druge kreiramo uspešna mesta i podržimo svaku promenu na bolje“ rekao je Ištvan Pastor.

You May Also Like