Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, drugog festivalskog dana, “Srem Folk Fest-a”, ugostio je folkloraše u Gradskoj kući.

Prilikom ove posete, predstavnike folklorskih ansambala iz Meksika, Slovačke, Portugala, Slovenije, Bugarske, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovina, Nedimović je upoznao sa Gradom Sremska Mitrovica, njegovim odlikama, znamenitostima, brojem i strukturom stanovništva kao i demografskim karakteristikama, i rekao da su baš ovakvi susreti najbolji način da se pošalje prava slika o Srbima, i Sremskoj Mitrovici u svet.

Mladi folkloraši, kao pravi gosti, u posetu Gradskoj kući nisu došli praznih ruku, tako da je posle upoznavanja, usledila razmena poklona između predstavnika folklorskih anasambala i Branislava Nedimovića.

Istog dana, folklorski ansambli obisli su Carsku Palatu i Muzej Srema.

Drugog festivalskog dana, na Žitnom trgu nastupili su ansambli iz Italije, Bosne i Hercegovine, Portugalije, Slovačke i Slovenije, dok su Bugari, Meksikanci i Crnogorci gostovali u Rumi.

Danas posle defilea kroz centar Sremske Mitrovice koji je zakazan za 19,30h, planirano je Veče Srpskog folklore.

Na večeri Srpskog folklore učestvovaće ansambli : “Abrašević“Šabac, KUD „Gik Banat-Pionir“-Zrenjanin , KUD“Mladost“-Nova Pazova, „Crna gora“-Podgorica i „Branko Radičević“-Sr. Mitrovica.

III festivalski koncert na kom učestvuju svi ansambli počinje u 20,30h.

-Ansambli iz Bugarske i Meksika gostuju u Šidu a ansambli iz Slovačke, Portugalije, Slovenije i Italije gostuju u Rumi.

U petak 12. avgusta u 19,30h planiran je defile učesnika kroz centar Sremske Mitrovice, dok u 20,30h počinje IV festivalski koncert i zatvaranje festivala na kom učestvuju svi ansambli .

Subota, zadnji festivalski dan predviđen je za slobodne aktivnosti učesnika, kada će učesnici imati priliku da obiđu Gradsku plažu, odu na izlet do Beograda ili Novog Sada, posete Pravoslavne manastire na Fruskoj Gori, ili odu do Specijalnog rezervata prirode Zasavica.

You may also like