Sremska Mitrovica – Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio Bulevar Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici, deonicu regionalnog puta R-103.

Pajtić je ovom prilikom rekao da je prioritet Pokrajinske Vlade Vojvodine privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, što je nemoguće bez ulaganja u infrastrukturu.

U protekle četiri godine, u saobraćajnu infrastrukturu investirano je preko 20 milijardi dinara, izgrađeno ili rekonstruisano oko 2000 kilometara puteva na teritoriji pokrajine, dok je na teritoriji Sremske Mitrovice do sada izgrađeno ili rekonstruisano oko 72 kilometara puteva, rekao je Pajtić.

Pored dr Bojana Pajtića, svečanom otvaranju Bulevara Konstantina Velikog, prisustvovao je i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, kao i direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica, Bojan Gavrić.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislev Nedimović rekao je, da je ova deonica puta, koja je zajednički projekat evropske investicione banke, države i lokalne samouprave, u koju je uloženo preko 100 miliona dinara, vrlo bitna za razvoj privrede i ostalih aktivnosti na prostoru koji se nalazi na granici prema Bosni i Hercegovini.

Ova saobraćajnica duga oko 1,2 kilometra isprojektovana je po najsavremenijim standardima, radovi su izvršeni po svim predviđenim uslovima, a tehnički prijem ove saobraćajnice je u završnoj fazi, rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica, Bojan Gavrić,

You may also like