Dom zdravlja Sremska Mitrovica najbolji

Sremska Mitrovica – Najbolji domovi zdravlja u Srbiji u 2010. godini su domovi zdravlja Inđija i Sremska Mitrovica, dok su najbolje opšte bolnice u Jagodini i Leskovcu. Najbolja apoteka je ona u Požarevcu, rečeno je juče na Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ treću godinu proglašava najbolje domove zdravlja, opšte bolnice i apoteke na teritoriji Srbije. Osnovni kriterijumi na osnovu kojih su zdravstvene ustanove rangirane jesu kvalitet rada ustanove, zadovoljstvo korisnika, zadovoljstvo zaposlenih, edukacija zaposlenih.

Prošle godine mitrovački Dom zdravlja zauzimao je osmo mesto, a da se kontinuirano radilo na poboljšanju kvaliteta usluga pokazuje i činjenica da su ove godine iza Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici ostali novobeogradski, jagodinski, pirotski i šabački.

– Imamo 24 punkta, ambulanti i zdravstvenih stanica u opštini koje zapošljavaju 366 lekara i medicinskog osoblja i 47 stomatologa. Sve gradske ambulante i zdravstvene stanice su rekonstruisane i moderno opremljene, a uskoro će biti završeni objekti u selima Ležimir, Salaš Noćajski i Divoš – naglašava direktorka Nada Zec Petković.

You May Also Like