Sremska Mitrovica – Većinom glasova odbornika Skupštine grada prihvaćen je predlog komisije za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Sremska Mitrovica da ovogodišnju Novembarsku nagradu dodele doktoru Branku Perunoviću, direktoru Poliklinike Perunović u Sremskoj Mitrovici.

U obrazloženju je navedeno da se nagrada dodeljuje za izuzetne rezultate postignute u svojoj profesiji i dobroj organizaciji i stručnosti lečenja i sprovođenja zdravstvene kulture. Nagrada podrazumeva diplomu i novčani iznos od 100.000 dinara, a shodno Statutu grada dodeljuje se svake druge godine.

Ovogodišnji dobitnik Plakete Grada Sremska Mitrovica je profesor Danilo Krtinić, trener Atletskog kluba Sirmijum i reprezentacije Srbije, koji je po rezultatima koje postiže sa svojim atletičarima u samom vrhu ne samo atletike Srbije, nego Evrope i sveta i koji je sa svojim sportistima učesnik na poslednje dve olimpijade u Atini i Pekingu, rečeno je u obrazloženju na jučerašnjoj sednici Skupštine.

Priznanja koja dodeljuje Grad povodom Dana grada i gradske slave Sv. Dimitrija biće uručena danas na Mitrovdan na svečanoj sednici.

You may also like