Sremska Mitrovica – Upis učenika u gimnazije, četvorogodišnje i trogodišnje srednje stručne škole počinje danas, a iz Ministarstva prosvete i nauke podsećaju da ustanove ne smeju uzimati novac od roditelja prilikom upisa đaka u prvi razred.

Upis će trajati i u četvrtak, od 8.00 do 15.00 časova, a učenike mogu upisati i roditelji, rodbina ili prijatelji ukoliko predaju neophodna dokumenta: prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci).

Takođe, za upis treba i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ukoliko se traži za obrazovni profil za koji se učenik upisuje, kao i uverenje o položenom završnom ispitu. U matičnim osnovnim školama u sredu će biti objavljen i spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Neraspoređeni učenici u četvrtak predaju prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 16. jula, kada se završava drugi upisni krug.

You may also like