Sremska Mitrovica – Tradiconalna 33. biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“ voziće se ove godine u dva dana, 2. i 3. septembra u kategoriji 1.2 za olimpijske bodove, saopšteno je na konferenciji za medije u Vladi Vojvodine.

„Ova manifestacija uživa ogroman ugled u regionu i predstavlja priliku da se gostima predstave lepote Vojvodine, posebno mesta kroz koja će karavan proći. Sa sportskog aspekta, trka je veoma značajna jer se na njoj u dva dana osvajaju bodovi za veoma važne liste Evropa tura na osnovu kojih se odredjuju zemlje učesnice Olimpijskih igara u Londonu 2012“, izjavio je pomoćnik sekretara za sport i omladinu Vojvodine Janoš Čikoš.

Direktor trke Nebojša Subić je istakao da je ovakvu manifestaciju veoma teško organizovati bez pomoći i zahvalio je Vladi Vojvodine i predsedniku Bojanu Pajtiću koji su prihvatili pokroviteljstvo.

„Organizacija je uvek vezana sa troškovima, od smeštaja i ishrane do pratećih službi, i da nam nije ovakvih iskrenih prijatelja biciklizma u političkim i društveno – sportskim organizcaijama ne bismo uspeli da obezbedimo uslove za ovako visok rang trke. Dugujemo posebnu zahvalnost predsedniku regionalne Privredne komore Novog Sada Draganu Lukaču, koji se sa saradnicima u punoj meri uključio i pomogao u pripremi trke i obezbeđivanju UCI ranga“, naglasio je Subić.

Orgazacioni direktor Jadranka Bjelica istakla je ogromnu pomoć Opštine Pećinci sa kojom saradjuju već duže vremena.

„U predolimpijskoj godini ova trka ima poseban značaj pa nas nije iznenadio veliki broj prijava. Očekujemo najmanje 17 inostranih ekipa iz 11 zemalja i još četiri – pet selekcija iz Srbije. Imamo problem sa obezbeđivanjem radio veze za karavan trke, ali se nadamo da će naši sportski prijatelji iz MUP Srbije, sektor radio veza, uvažiti značaj i nivo trke i pomoći“, rekla je Bjelica.

Prva trka startuje 2. septembra u 13 časova ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu i staza je duga 158 kilometara, preko Sremske Kamenica, Beočina, Banoštora, Svilaša, Sremske Mitrovice, Rume, Obreža do Pećinaca.

Druga trka je 3. septembra i takođe će se bodovati za UCI bodove, dok je treći deo „Velika nagrada Subotice“ za Ligu Srbije i održaće se 4. septembra.

You may also like