Sremska Mitrovica – U nastojanju da se unapredi nivo bezbednosti učenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, pokrenuli su zajednički projekat „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih“, koji se sprovodi tokom školske 2010/2011. godine u školama u Srbiji.
Projekat se realizuje u okviru tri predavanja, čije su teme: Upoznajmo policiju i sprečimo vršnjačko nasilje, alkoholizam i narkomanija i bezbednost dece u saobraćaju.
Projekat je definisan u okviru Akcionog plana za sprovođenje nacionalne strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja od 2010. do 2012. godine.
Projekat ujedno predstavlja i sprovođenje aktivnosti iz Okvirnog akcionog plana za prevenciju nasilja u obrazovno-vaspitnim ustanovama, koji je januara 2009.godine donelo Ministarstvo prosvete.
Ovih dana učenici petih razreda Mitrovačkih osnovnih škola imaju priliku da razgovaraju sa stručnim licima na temu „Upoznajmo policiju i sprečimo vršnjačko nasilje“.Ciklus od tri predavanja, biće održan u Mitrovičkim školama do kraja ove školske godine. Kako sazmajemo u školama, među mitrovačkim đacima vlada veliko interesovanje za ova predavanja, a zaposleni u školama kažu da su ove radionice veoma interesantne ali i korisne, kao i to da će doprineti razvijanju bezbednosne kulture đaka.

You may also like