Sremska Mitrovica – Povodom otvaranja javne rasprave o dokumentu „Master plan održivog razvoja Fruške gore od 2012 – 2022. godine“ u Vladi Vojvodine održana je konferencija za novinare.
Na tu temu govorio je i predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, koji je ujedno i predsednik radne grupe Vlade Vojvodine za realizaciju projekta izrade Master plana.
Javna rasprava treba da se završi u maju mesecu, a naći će se pred pokrajinskim poslanicima u oktobru i nakon toga sledi realizacija Master plana, iako je jedan mali deo već realizovan, kao što su Centar za privredno-tehnološki razvoj na Andrevlju i brojni razvojni programi podrške za razvoj voćarstva i vinogradarstva, kojih najviše ima po Fruškog gori- rekao je na kraju izlaganja predsednik Pajtić.

Do 9.maja rasprave će se održavati u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji i Šidu, da bi se završna javna rasprava održala u Skupštini Vojvodine 5.maja.
Prorektor Univerziteta u Novom Sadu, prof dr Pejanović na konferenciji za štampu je apostrofirao, da je 40 eksperata novosadskog Univerziteta napravilo SWOT analizu, odnosno, radnu verziju ovog dokumenta, kako bi ga pripremili za predstojeću javnu raspravu.

U Sremskoj Mitrovici javna rasprava o Master planu zakazana je za 6.april.

You may also like