Sremska Mitrovica – U ponedeljak 23. maja 2011. godine, sa početkom u 11.00 sati, u sali I u gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, održaće se prezentacija nacrta Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine, koju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i pokrajinska sekretarka Dušanka D. Sremački, kao nosilac izrade Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine, u saradnji sa Republičkom agencijom za prostorno planiranje – organizacionom jedinicom za
teritoriju AP Vojvodine.

Radna verzija Nacrta najznačajnijeg planskog dokumenta koji se donosi za teritoriju AP Vojvodine je završena i time se polako privodi kraju posao na njegovoj izradi. U ovoj fazi izrade planskog dokumenta urađena je konkretizacija postavki datih u konceptu plana, a osnovni zadaci kojima treba da odgovori Prostorni plan Vojvodine su jačanje teritorijalne kohezije, regionalnog identiteta i vrednosti Vojvodine.
Na prezentaciji Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine očekuje se prisustvo velikog broja predstavnika lokalnih samouprava, okruga, privrednih komora, preduzeća i drugih učesnika u planiranju, kako bi se upoznali sa predloženim planskim rešenjima i kako bi uzeli aktivno učešće u planiranju svog prostora i omogućili stvaranje preduslova za ravnomerni i održivi razvoj celog regiona.
Donošenjem Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine, strateški će se opredeliti razvoj, uređenje, korišćenje i izgradnja na celokupnom prostoru Pokrajine, koje je zasnovano na savremenim evropskim principima i u skladu sa prostornim razvojem Republike Srbije.
Kvalitetno urađen planski dokument predstavlja polaznu osnovu za aktiviranje teritorijalnog kapitala, resursa i vrednosti Vojvodine, a time se doprinosi i jačanju regionalnog identiteta.

You may also like