U noći između nedelje i ponedeljka, oko 3:30 sati, za sada nepoznati počinioci provalili su u dve mitrovačke Osnovne škole, OŠ “Jovan Popović” i OŠ “Slobodan Bajić Paja”.
Posle izvršenih uviđaja, utvrđeno je da su iz obe škole ukradene četiri kamere, tri aparata za gašenje požara i jedan kompjuter.
Prema rečima Radeta Milića, direktora Osnovne škole “ Jovan Popović”, ova škola ima video nadzor tako da su počinioci snimljeni, snimak je jutros prosleđen policiji, te se očekuje da će njihov identitet uskoro biti utvrđen.
Rade Milić je dodao da su se provalnici zadržali u školi oko sat vremena i iz škole izneli četiri kamere i tri protivpožarna aparata.
Iz Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja, kroz prozor učionice, provalnici su odneli jedan računar.Nazalost, ova škola nema video nadzor, ali smo u razgovoru sa direktoricom škole Gordanom Burmudžijom saznali da se u ovoj školi počelo sa prikupljanjem ponuda za uvođenje video nadzora.
Sistem video nadzora u školama se i u uvom slučaju pokazao kao dobar, kako za otkrivanje počinioca ovog zlodela, tako i za bezbednost đaka ubuduće.

 

You may also like