Pedagoški pokret Srbije dodelio je Vukove nagrade i Povelje „Filip Višnjić”, na osmom saboru, koji je održan 8 i 9. novembra u Loznici i Tršiću.Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Sremska Mitrovice nagrađena je Vukovom poveljom.
Pored Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Sremske Mitrovice, Vukovu povelju dobile su i ustanove i organizacije: Univerzitet iz Prištine/Kosovske Mitrovice, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti iz Podgorice, OŠ „Vera Blagojević” iz Banje Koviljače, OŠ „Kralj Aleksandar I Karađorđević” iz Jadranske Lešnice, Zemunska gimnazija, „Prosvetni pregled” Beograd, OŠ „Jugoslavija” u Baru, Poljoprivredna škola iz Bijeljine, OŠ „Majur” iz Majura i OŠ „Bogdan Krtolica” iz Boana (kod Šavnika).

Vukovu povelju dobili su i: književnica Grozdana Olujić iz Beograda, prof. dr Milan Šipka iz Sarajeva, Jasna Matić iz Beograda, prof. dr Desanka Trakilović iz Bijeljine, prof. dr Ruža Tomić iz Tuzle, prof. dr Ljiljana Marković iz Beograda, mr Gordana Ilić-Marković iz Beča, Tihomir Nestorović iz Bijeljine, Miodrag Jakšić iz Beograda, Milovan Radivojević iz Loznice, prof. dr Luka Šekara iz Banja Luke, Gordana Marković iz Ritopeka, novinarka „Politike” Sandra Gucijan iz Beograda, Dragan Damjanović iz Beograda, dr Sandra Petrušić iz Beograda i dr Katarina Todorović iz Nikšića.

Povelju „Filip Višnjić” dobili su Muzej Semberije iz Bijeljine, Centar za kulturu „Filip Višnjić”” iz Ugljevika, Dom kulture „Filip Višnjić” iz Donje Trnove, Zadužbinsko društvo „Prvi srpski ustanak” iz Orašca, Guslarsko društvo „Filip Višnjić” iz Bijeljine i Cvetin Aničić iz Šida.

Možda Vam se svidi i