Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniel Petrović potpisao je 142 ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za unapređenje ruralnih područja u Vojvodini.

Za unapređenje salašarskog, etno i vinskog turizma, zatim za adaptaciju i rekonstrukciju vatrogasnih domova, te za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih pijaca i vašarišta u vojvođanskim mesnim zajednicama, izdvojeno je ukupno 99,5 miliona dinara.
Resorni pokrajinski sekretar Daniel Petrović naglasio je ovom prilikom da su u proteklih nekoliko godina izdvojena značajna sredstva za programe ruralnog razvoja u Vojvodini.
– Značajna sredstva uložili smo i u edukaciju timova u poljoprivrednim asocijacijama, koji treba da doprinesu unapređenju ove oblasti u svojim sredinama – rekao je Daniel Petrović.
Petrović je upoznao prisutne i sa tim da je naša pokrajina nedavno postala članica Asocijacije vinskih regija Evrope – AREV, koja okuplja 70 regija iz 14 evropskih država i na regionalnom nivou omogućava razmenu iskustava vinogradara i vinara.
– Pristupanjem AREV-u, Vojvodini, regiji sa dugom tradicijom u oblasti vinogradarstva i proizvodnje visoko kvalitetnih vina, biće omogućen lakši pristup određenim evropskim fondovima, kao i bitnim informacijama i novim tehnologijama u ovoj oblasti – naveo je Petrović.

You may also like