Nizom skupova i manifestacija u Beogradu danas je obeležena desetogodišnjica petooktobarskih promena.
Centralni skup u Beogradu je konferencija ““Srbija na putu ka Evropi – 10 godina kasnije“ u beogradskom hotelu Kontinental. Konferencija je posvećena evropskoj perspektivi Srbije i regionalnoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.
Obeležavanje desetogodišnjice demokratskih promena obeležiće i postavljanje table sa imenom Slavka Ćuruvije na Dedinju na inicijativu Udruženja novinara Srbije.
U Sremskoj Mitrovici u toku je u organizaciji Pokreta Mitrovica evropska regija izložba fotografija posvećena petooktobarskim događajima u Sremskoj Mitrovici koji su se dogodili pre tačno 10 godina.
Ova postavka izloženih fotografija govori o većini važnih događaja tog vremena, kao i ljudima koji su bili učesnici. Izložbu je moguće posetiti još danas u čitaonici Biblioteke Gligorije Vozarović.
U pozorištu „Dobrica Milutinović“ povodom desetogodišnjice petooktobarskih promena u organizaciji Liberarno Demokratske Partije – Sremska Mitrovica, za danas u 20 sati najavljena je projekcija dokumentarnog filma u trajanju od 50 minuta.
„Dan kada sam odlučio da ostanem“

You may also like