26.oktobra oko 2.30 ujutru u kafani „Bela vita“ u Sremskoj Mitrovici petorica mitrovačkih policajaca,kako javljaju agencije, su bez naloga upali u lokal u kome je dvadesetak osoba igralo poker.
Policajci su, posle provale u kafanu, napolje izveli Nikolu Šešelja(26) iz Zemuna i Đorđa Miščevića (23) iz Sremske Mitrovice, i više puta ih udarili po glavi i tijelu. Od zadobijenih udaraca, Šešelju i Miščeviću konstantovane su teške ozlede.
Đorđe Mišćević je posle lekarske intervencije pušten na kućno lečenje, i navodi da nije znao da je Nikola Šešelj najstariji sina lidera radikala Vojislava Šešelja, kako danas piše štampa.
MUP Srbije je, povodom incidenta u Sremskoj Mitrovici, saopštio da su policajci Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) suspendovani sa posla, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnosti.
– Petorica policajaca upućeni su 26. oktobra u 2.30 sati na intervenciju u kafanu „Bela vita“ u Sremskoj Mitrovici. Samoinicijativno i protivno službenom nalogu, policajci su provalili zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak osoba učestvovalo u organiziranom pokeru. Zatim su izveli Nikolu Šešelja i Đorđa Miščevića i zadali im više udaraca po glavi i telu. Po dolasku u PU Sremska Mitrovica, petorica policajaca nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama – saopšteno je je MUP-u.

Kako prenosi B92 i Policijski sindikat Srbije se oglasio povodom ovog događaja.

Policijski sindikat Srbije tvrdi da pripadnici interventne patrole nisu u kafeu „Bela vita“ u Sremskoj Mitrovici „nikoga pretukli, kako je objavljeno“.

„Pripradnici intervente patrole upućeni su u kafić ‘Bela vita’, jer je prijavljena masovna tuča. Kada su došli na mesto događaja nisu zatekli sukob, ali je primećena veća grupa osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se bavili nelegalnim kockanjem“, stoji u saopštenju Policijskog sindikata.

„Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i otišli iz lokala“, navodi se u saopštenju, „a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno“.

Prema saopštenju, „veći broj građana javio se tokom dana i u lokalnu policijsku stanicu i Policijskom sindikatu Srbije, kako bi potvrdili da do nikakvog sukoba policajaca i kockara koji su se tu nalazili nije došlo“.

„Treba istaći da su policajci te osobe zatekli u vršenju krivičnog dela nelegalnog organizovanja igara na sreću“, napominje Policijski sindikat.

„Takođe, Nikola Šešelj nije povređen u navodnoj tuči sa policajcima“, tvrdi Policijski sindikat, „već je potvrdu o povredama izvadio u jednoj privatnoj klinici“.

„Pretpostavljamo da kreiranjem navodnog incidenta, učesnici kockarske seanse pokušavaju da zaštite sebe i saigrače od krivične prijave, prebacujući odgovornost na policajce“, piše u saopštenju Policijskog sindikata.

Prema rečima predsednika Policijskog sindikata Srbije, javnost je potrebno upoznati sa svim detaljima ovog događaja, „kako se ne bi dogodilo da policajci budu krivi samo zato što su vršili svoj posao u okvirima ovlašćenja“.
U toku je zajednički rad Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici i sremskomitrovačke policije na utvrđivanju postojanja krivične odgovornosti policajaca. Tek nakon utvrđenog činjeničnog stanja, protiv njih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

You may also like