Građani zaposleni u centru grada ukazali su nam da se u ovom delu grada pojavio problem parkiranja zbog aktuelnih radova na raskrsnici kod Carske palate.Takođe, navode problem saobraćaja kroz ulicu Miloša Obilića, gde se tokom jutarnjih sati i u vremenu od 14.00 do 16.00 sati stvaraju velike gužve.
U ulici Kralja Petra I, koja je u crvenoj zoni naplate parkiranja, ima dovoljno parking mesta.U ulici Svetog Dimitrija parking je danas pun, međutim ovaj problem je postojao i pre zatvarnja dve saobraćajnice u gradu.
U Kazandžiluku su ovih dana najveće gužve, mesta za parkiranje nema, građani se parkiraju i na mestima gde ono nije dozvoljeno.Iz Direkcije za Izgradnju grada navode da zbog aktuelnih radova, inspekcije ne izlaze na teren i ne kažnjavaju građane zbog nepravilnog parkiranja. Posle ukazivanja novinara Ozon radija na problem parkiranja u gradu Iz „Parking servisa“, nam najavljuju odgovor povodom ovog problema u toku sutrašnjeg dana.
Ekipa Ozon radija je obišla saobraćajnice na koje su građani ukazali, saobraćajna policija nije regulisala saobraćaj tamo gde saobraćajne signalizacije nema, a to su ulice Šećer sokak i Trg Svetog Stefana.
Posle ukazivanja na problem MUP-u Sremska Mitrovica, iz ove ustanove su odmah reagovali na problem pa će tako Saobraćajna policija u vremenskim intervalima od 6.30 do 8.00 sati i od 14.00 do 16.00 sati radnim danima, kao i subotom pre podne , regulisati saobraćaj pomenutih ulica.Takođe zbog pojačanih frekvencija saobraćaja u ulici Miloša Obilića, na pešačkom prelazu u blizini Osnovne škole”Sveti Sava” biće pružena pomoć đacima prilikom dolaska u školu i odlaska iz škole.

U izveštaju saobraćajne policije navode i da svakodnevno prate odvijanje saobraćaja u najprometnijim ulicama u gradu, da postoji smanjena protočnost u ulici Šećer Sokak ali da nije dolazilo do zastoja saobraćaja.

You may also like