Novi Sad, 29. novembra – vojvodina.gov.rs
Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je nakon današnjeg sastanka sa republičkim ministrom za prosvetu Žarkom Obradovićem istakao da iako to nije u domenu naše nadležnosti, naša pokrajina će finansirati školovanje studenata na master studijama za novembar i decembar mesec ove godine i naglasio:
– Zajedno sa Republičkim ministarstvom prosvete i Univerzitetom u Novom Sadu rešavaćemo pitanje fiansiranja studenata u narednoj godini. Radi se o 1.409 studenata, koji su zadovoljili sve uslove iz Bolonjske deklaracije, i koji su upisani kao budžetski studenti. Mi smo svesni da se Ministarstvo suočava sa finansijskim teškoćama, a svesni smo i da ova obaveza nije naša nadležnost i odgovornost. Međutim, ne bi bilo fer da studenti iz svog džepa plate studiranje, posebno oni studenti koji su već primljeni na budžet, odnosno koji su ispunili najviše standarde koji su od njih bili traženi- istakao je predsednik Pajtić.
Ovakvim rešenjima se izlazi u susret zahtevima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i studentskih organizacija.

Možda Vam se svidi i