Povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Nacionalna služba za zapošljavanje saopštava da je otvorila posebnu liniju za osobe sa invaliditetom pri Centru za zapošljavanje i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, putem koje sve nezaposlene osobe sa invaliditetom i poslodavci mogu dobiti sve neophodne informacije.

Od danas pozivom na broj 011/30 36 228, nezaposlene OSI mogu dobiti sve informacije o postupku prijavljivanja na evidenciju, merama i programima podrške za zapošljavanje koje sprovodi NSZ i mogućnostima za uključivanje u iste, kao i sve informacije oko procene radne sposobnosti.
Ova linija biće dostupna i za poslodavce koji se mogu informisati o mogućnostima i uslovima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i korišćenje programa finansijske podrške za njihovo zapošljavanje poput: subvencija zarada, refundiranja troškova za prilagođavanje radnog mesta, subvencija za otvaranje novih radnih mesta, programima javnih radova za osobe sa invaliditetom a posebno u oblasti socijalne delatnosti i kulture.

Možda Vam se svidi i