Kuglanje: Jak tim donosi pobedu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Stara Moravica, kuglaski klub „Sloboda“ kao domaća ekipa u 14. kolu 1. Vojvođanske lige, odigrala utakmicu protiv drugoplasirane ekipe kuglaškog kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice. Važna pobeda na teškom i dalekom gostovanju mitrovčane temelji na vrhu table.

Naizgled ubedljiv rezultat 6:2 za Sremce ne govori realno kada se pogleda sam tok meča, gde je na kraju razlika u čunjevima bila samo 12. Tokom meča u sva tri odigrana bloka bilo je veoma dramatično i neizvesno koja ekipa će osvojiti bodove. 

Prvi blok za „Srem“ nastupa, u sastavu Mario Ružecki i Marko Egić. Prvi igrač nije bio raspoložen za igru i slabim rezultatom gubi većom razlikom dok na drugoj strani mladi Egić odigrava veoma dobro, uzima bod, pravi veću razliku, time izvlači situaciju, gde je na kraju prvog bloka 1:1 i nekoliko čunjeva za „Slobodu“.

Drugi blok, u sastavu Boris Lukač i Predrag Kovačić igraju protiv nešto lakših protivnika, sigurnom igrom oba igrača dolaze do bodova i okreću prednost za svoju ekipu. Treba dodati da Lukač u poslednjoj izvanrednoj kugli odlučuje za bod, od devet postavljenih kugli treba da sruši osmicu, on to čini na opštu radost gostujuće ekipe „Srem“ i njega samog.

Treći blok, u sastavu Anđelko Klicarić, Ratko Pavlić, ima motiv pređašnjim događanjima na stazi da nastavi meč u pozitivnom smeru. Igrač utakmice za Sremce , Klicarić, odigrava sjajan meč. Sa visokim rezultatom 596, uspeva da održi korak sa protivnikom, koji pravi još veći rezultat 608 oborenih čunjeva. Anđelko gubi malom razlikom dok na drugoj strani Pavlić dobija malom razlikom. Na kraju veoma važna pobeda za Sremce ,igrom slučaja prvi pratioci na tabeli gube utakmice, bodovna prednost raste, ekipa time dobija veće samopouzdanje za nastavak prvenstva.

 Ekipa je pokazala timski duh, pobednički karakter, sa visokim rezultatima pojedinaca i vrlo dobrim ekipnim rezultatom.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik