Održane 59. Ulične trke

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su u okviru manifestacije „Novembarski dani“, kao i svake godine održane tradicionalne 59. Ulične trke grada Sremska Mitrovica. Tradicija uličnih trka u Sremskoj Mitrovici postoji gotovo šest decenija, pa su trke održane i ove godine u okviru Novembarskih dana.

U sklopu manifestacije održana je i memorijalna trka „Milovan Lazarević-Ćaza” u znak sećanja na rano preminulog atletičara AK „Srem” koji je 14 puta bio pobednik na ovom takmičenju. 

Organizatori Trka su Ustanova „Atletski stadion“, AK „Sirmijum“, AK „Srem“, Zbor atletskih sudija i Grad Sremska Mitrovica.

U trkama su učestvovala deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, kao i pripadnici vojske, spasilačko – vatrogasne službe, policije i zaposleni u Kazneno popravnom zavodu.

Ulične trke je ispred lokalne samouprave zvanično otvorio zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević.

„Ulične trke značajne su za Grad Sremska Mitrovica, značajne za decu, roditelje, nastavnike. Ovo je nešto što se uvek pamti, ovo je na radost svih nas, atletika je bazični sport i upravo ovde na Uličnim trkama ponikli su mnogi šampioni u drugim sportovima, koji su se možda do desete, 12, godine bavili atletikom, a kasnije prešli na neki drugi sport. Ovde nastupaju učenici osnovnih i srednjih škola, najbolji u svojoj generaciji, očekujem dobre rezultate i da će danas biti vrlo dinamično, ovo Miholjsko leto se produžilo imamo danas lep dan i očekujem da će ovo biti izvrsna manifestacija za sve nas. Potrebno je samo da uživamo, ko voli atletiku, a čak i oni koji su manji ljubitelj atlektike siguran sam, da uživaju.”

On je dodao da današnja manifestacija govori i o sjajnoj organizaciji i saradnji sportskih ustanova i kubova u samom gradu, te izrazio nadu da će se Ulične trke održavati i u budućnosti, kao i da će iz godine u godinu biti sve masovnije.

Ispred organizatora direktor Ustanove „Atletski stadion“ Darko Gavrilović kratko je izrazio zadovoljstvo brojem učesnika u Trkama.

„Mi iz sporta ovaj lep događaj u našem gradu čekamo sa osmehom na licu zato što je danas festival sporta. Takmičenje ili ulična trka za naše mlade, predškolce i osnovce, srednjoškolce koji će videti u čemu je bit ovog sporta, zdravog života jer nažalost u sadašnje vreme malo imamo vremena za to,” rekao je Darko Gavrilović v.d. direktor Atletskog stadiona.

Ulične trke su simbol atletskih sposobnosti dece, učenika i građana Sremske Mitrovice, smatra Nemanja Crnić, predsednik Sportskog saveza Grada

„ Ovo je najdugovečnija sportska manifestacija amaterskog tipa u Sremskoj Mitrovici. Trke su simbol atletskih sposobnosti našeg dece, učenika, naših sugrađana. Često na ovim trkama pobeđuju sportisti iz drugih sportova, ne samo atletičari, dakle fudbaleri, rukometaši, odbojkaši, čuvamo ovu lepu tradiciju da ostane i u budućnosti neki reprezent atletskog sporta. Većina uspešnih sportista je trčala ulične trke, a atletski klubovi na ovim trkama najčešće primećuju novu decu, dakle ova manifestacije jeste na neki način jedna vrsta selekcije za budućnost u radu atletskih klubova.”

Možda Vam se svidi i