Od danas bokserski klub “Srem” konačno u novim prostorijama. Za leto najavljeno veliko boksersko takmičenje u gradu

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, Mane Marčeta, sportski direktor i Slobodan Đurić, potpredsednik, danas su prisustvovali prvom treningu bokserskog kluba “Srem” u novim prostorijama. Na promociji sale i kluba bili su i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nemanja Crnić.

Nove prostorije Bokserskog kluba „Srem“ otvorene su danas posle 12 godina rada u prostorijama koje nisi bile uslovljene za rad sa novim naraštajem koji je želeo da se bavi ovom vrstom sporta.

Od sporta koji je ne tako davno zauzimao sam vrh popularnosti, boks je dospeo na margine interesovanja sportske javnosti. Vera da boksu nije odzvonilo nije napustila trenera i predsednika kluba “Srem”, Drobnjak Željka, koji je zatražio pomoć od Bokserkog Saveza Srbije i lokalne samouprave.

“ Već godinama bokseri Srema treniraju u PSC Pinki u jednoj prostoriji, magacinskom prostoru koji su adaptirali za potrebe treniranja borilačkih klubova. Godinama unazad se javlja sve veće interesovanje dece za bavljenje ovom plemenitom borilačkom veštinom, što mi je izuzetno drago, stoga je prostor postao tezan, entuzijasti su se obratili za pomoć bokserskom savezu Srbije i pružili im podršku, uz sve to stao je i grad Sremska Mitrovica”, rekao je na Otvaranju Petar Samardžić.
On je izrazio nadu se da će se uskoro preseliti na bokserske ringove i da će predstavljati svoj grad na svim takmičenjima. “To nije lako i potrebni su uslovi. Trening centar zaista jeste otvoren i opremljen po svim standardima ali je pomoć uvek dobrodošla stoga će lokalna samouprava i grad stati uz klub, kako uz ovaj tako i uz sve klubove u našem gradu”.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, rekao je da bokserski klub„Srem“ koji postoji tolike godine zaslužuje svu podršku. “ Nije lako biti bokser, lepo je pobeđivati, ali do pobede treba doći. Sada bokserski klub posle mnogo godina ima kvalitetne prostorije, zahvaljujući lokalnoj samoupravi. U narednom periodu imaćemo kvalitetnu školu boksa, kako bi nastavili da stvaramo šampione i šampionke u boksu”.

Borovčanin je najavio da se već sada planira ozbiljna manifestacija u Sremskoj Mitrovici. “ Da li na plaži ili gradskom šetalištu u dogovoru sa lokalnom samoupravom, još traju dogovori. To će biti jedan spektakl a bokseri ovog kluba će biti veoma ponosni”.

On je dodao da je boks, veština koja se ne menja, da je isti otkada je nastao. “ Ono što je karakteristično jeste da je oči u oči, nema udaraca ispod pojasa, nema spletkarenja, varanja, zato boks jeste plemenita veština i zato će verujem iz ove sale izlaziti mnogo plemenitiji ljudi nego što u nju uđu, ovde se gradi i duh i karakter. Ja lično, nikada nisam želeo da odustanem od boksa, svaka pobeda je slatka i draga a ova današnja pobeda mi je izuzetno draga”.
Punih 12 godina trener, predsednik ali na orvom mestu prijatelj svojim učenicima, u mitrovačkim bokserskim krugovima se vrlo visoko kotira i njegova reč ima cenu, Drobnjak Željko. On nije krio zadovoljstvo zbog dobijene šanse za bokserski sport, za medije je rekao da je pun emocija, da je ovo veliki korak za grad.

“Mi imamo nekoliko momaka koji su u pogonu, uz nove uslove unapredićemo ih i nadam se da će se uskoro čuti za naša imena. Ja sam odboksovao preko 100 amaterskih mečeva a jedan bokser treba da ima srce i glavu, samo spoj te dve stvari može stvoriti pravog boksera.” rekao je Drobnjak.

Uz trenera kluba Željka Drobnjaka radiće i trener sa Kube, Džordan Manzo. koji je danas prisustvovao prvom treningu boks klubu “Srem” u novim prostorijama kluba.

Klincov Dušan, član bokserskog kluba “Srem” rekao je da je ovo veliki korak za klub, izrazio je veliku sreću zbog prelaska u nove prostorije kluba.

“Za boks sam se odlučio kao mlad, shvatio sam da je to ono što sam želeo, to čoveka ispunjava, sa boksom se postaje veliki čovek, ovde se svi razvijamo psihički i fizički.” rekao je mladi bokser, osvajač mnogih medalja.
Tradicija boksa u Sremskoj Mitrovici duga je 76 godina. Bokserski klub „Srem“ je osnovan medju prvima u tadašnjoj Jugoslaviji 1946. godine i tokom niza godina iznedrio je mnoge uspešne boksere. 

Možda Vam se svidi i