Boks se diže iz pepela. Novi uslovi za nove nade

Od strane Ozon
0 komentar

Bokserski klub „Srem“ koji broji 76. godina postojanja, najavljuje za petak lep dan za sremskomitrovački boks. U petak, 15. aprila otvara se nova sala za ovu plemenitu veštinu.

Dobro obavešteni u bokserska dešavanja i zaljubljenici u ovu veštinu, znaju da „bez dobrog temelja nema dobre kuće“, tako ni bez dobrog utemeljenja boksera u amaterskom ringu, nema ni velikih šampiona u budućnosti. Do sada, uz ograničena sredstva vođeni samo jakom željom, upornošću, nadom i neumornim treniranjem bokseri kluba „Srem“ postizali su vrhunske rezultate, a otvaranjem nove sale, ti rezultati mogu biti višestruko bolji, istovremeno i olakšati treniranje i dati više volje za vežbanje mladim bokserima kluba, smatra Kranik Marko, sportski direktor bokserskog kluba „Srem“.

Boks, borilački sport, predstavlja takmičenje snage, brzine, refleksa, izdržljivosti, i kao takvog, mnogi ga smatraju najsurovijim i najtežim sportom na svetu. Bokseri tačno znaju koliko je boks težak sport i koliko treninzi mogu biti fizički zahtevni i teški. Otvaranje novog bokserskog mesta, olakšaće treninge zaljubljenika u ovaj sport.

Tradicija boksa u Sremskoj Mitrovici duga je 76 godina. Bokserski klub „Srem“ je osnovan kao treći klub u tadašnjoj Jugoslaviji 1946. godine i tokom niza godina iznedrio je mnoge uspešne boksere. Pobednike na Prvenstvima Srbije, na Međunarodnom bokserskom takmičenjima i Svetska prvensta nisu zaobišli.

Sremska Mitrovica je grad sporta, hrabrih i srčanih ljudi, plemenitih kao što je i svaki sport. Neke stvari se nikada ne menjaju, gde god je život svojom pričom stigao, trenutke koji sportisti dožive i prežive, koji su ih učinili neizmerno srećnim i ponosnim, sportisti nikada se zaboravljaju, tako je i u bokserskom klubu „Srem“. Tokom godina, mnogi mladi uspešni bokseri, trenirali su predano i ostali privrženi svom klubu i za njega donosili medalje.

U petak za boks stiže još jedna medalja, kao kruna njihovog rada, to je novi prostor koji će svečano biti otvoren uz prisustvo mladih boksera, onih koji su trenirali u godinama koje su protekle, ali i onih koji su pomogli da se dugogodišnji san ostvari, predsednik bokserskog Saveza Srbije, Nenada Borovčanina i predstavnika grada Sremska Mitrovica.

Svečano otvaranje je zakazano za petak, 15. april u 17. časova. Adresa: Bulevar Konstantina Velikog broj 4. Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i