Marinkovic Mila, prvi put na međunarodnom takmičenju reprezentaciji Srbije dodala DVE MEDALJE

Od strane Ozon
0 komentar

Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke održano je u turskom Denizliju. U dva dana takmičenja u reprezentaciji Srbije takmičili su se i atletičeri iz Sremske Mitrovice.

Reprezentaciju Srbije od 25 članova činili su i atletičari Sirmiuma, Petar Ilic u bacanju kugle i diska i Marinkovic Mila u disciplinama 400m i stafetama 4x100m, odnosno 4x400m. Ova devojka, koja se nakon pauze, ove godine vratila kraljici sportova, napravila je fantastične rezultate. Najpre je odnela pobede u disciplini 400m na republičkom školskom prvenstvu, a zatim i na finalu kupa za juniore/ke, ondnosno Prvenstvu Srbije. Bez izgubljene trke tokom cele sezone, usledio je reprezentativni poziv za Prvenstvo Balkana. Mila, iako se prvi put našla na međunarodnom takmičenju, vraća se kuci sa 2 medalje. 

Njen talenat se nikada nije dovodio u pitanje. Ovo je veliki uspeh za AK Sirmium i grad Sremsku Mitrovicu. Nije mala stvar osvojiti medalje u najjačoj konkurenciji na Balkanu. Ovo dostignuće predstavlja krunu zaista uspešne sezone, ali istovremeno stvara obaveze, odgovornost i jos veće ambicije u budućnosti.

Ako nas zdravlje posluzi, uz adekvatno sproveden plan rada, naredne godine bi rezultati mogli biti jos značajniji, možda i u nekoj drugoj, novoj disciplini, napominje misteriozno trener Macanović Slobodan, koji je ponosan na rezultate koje je u proteklih par meseci njegova pulenka postigla.

Možda Vam se svidi i